TWEEDE EDITIE EKIDEN IN DE STEIGERS

Persbericht

5/22/20242 min lezen

Tweede editie Ekiden Emmen in de steigers: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’.


Emmen-Atletiekvereniging EAC de Sperwers uit Emmen organiseert op zaterdag 31 augustus de tweede editie van de Ekiden Emmen. Hardlopers zijn tegenwoordig op zoek naar een unieke ervaring. De organisatie van de Ekiden Emmen speelt daarop in. “Vorm een team van zes atleten en wij bieden jou een prachtige sportdag op en rondom onze prachtige atletiekbaan”, aldus Vincent Zwemmer namens de organisatie. Er kan digitaal ingeschreven worden op de gloednieuwe website van de organisatie. www.ekidenemmen.nl

Een marathon lopen in estafetteverband
De Ekiden kent zijn oorsprong in Japan waar in het verleden belangrijke documenten door hardlopers van de ene plaats na de andere werden gebracht. Later werd dit een wedstrijdvorm, de Ekiden. Het is een unieke mogelijkheid om als team in estafettevorm een marathon te lopen. Zie daar het concept van de Ekiden. De Ekiden organisatie staat onder leiding van Vincent Zwemmer. “De eerste Ekiden Emmen was vorig jaar een groot succes. We kregen zoveel leuke positieve reacties dat we hebben besloten om de organisatie verder uit te bouwen. Maak een leuk team en schrijf je in” aldus Zwemmer. De voorbereiding is inmiddels in volle gang en de inschrijving voor deze marathon in estafetteverband is geopend. Op de website van de organisatie www.ekidenemmen.nl kan er digitaal ingeschreven worden.

Beleving
Hardlopen is steeds meer een belevingsport geworden. Hardlopers zijn op zoek naar een unieke ervaring. De organisatie van de Ekiden speelt daarop in. “Je vormt een team van zes atleten en wij bieden jou een prachtige sportdag op en rondom onze prachtige atletiekbaan” aldus Vincent Zwemmer. “Wij leggen de nadruk op de beleving van de hardloper in teamverband. Elkaar aanmoedigen en ondersteunen en als team de marathonafstand afleggen dat zorgt voor een unieke ervaring. Het versterkt de band onder elkaar en geeft een positieve stimulans”. Het motto van de organisatie is dan ook: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder”.

Teams
Een team bestaat uit zes atleten waarbij elke atleet een afstand voor zijn rekening neemt.
De Ekiden kent dan ook zes afstanden: 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 km. Bij elkaar opgeteld precies 42.195 mtr ,de afstand van een officiële marathon. De wissel vindt plaats door het doorgeven van een sjerp, de tasuki, die om het lichaam gedragen kan worden. De Ekiden Emmen wordt volgens bovenstaand principe georganiseerd.

Meer programma onderdelen
Het succes van vorig jaar heeft de organisatie ertoe gebracht het dit jaar nog grootser aanpakken. Hierdoor wordt bewegen en ontmoeten voor een grotere groep bereikbaar. Er is dit jaar nog een Jeugd Ekiden en een Wandel Ekiden aan het programma toegevoegd. Er worden drie onderdelen aangeboden.

*De Ekiden Emmen (6 atleten per team, afstand is 42.195 mtr )

*De Jeugd Ekiden ( 5 atleten per team, afstand is 2500 mtr)

*Wandel Ekiden ( drie startpunten en één finish afstanden 25, 15 en 5 km)

Inschrijven
Voor de Jeugd Ekiden Emmen en de Ekiden Emmen gaat de inschrijving per team.

Teams kunnen hierbij zelf hun team samenstellen. Voor verdere informatie en inschrijven zie website organisatie www.ekidenemmen.nl